top of page

Programi Glasbene šole PALBIN  

Individualni program   

Individualni program zajema učenje posameznika 60 min v enkratnem sklopu enkrat tedensko. Učenje poteka tako, da je vsak učenec sam v svoji učilnici, kjer mu učitelj podaja snov individualno s kazanjem na inštumentu samem. Pri tem kaže učitelj učencu snov skozi pravilno tehniko prijemov, postavitvijo prstov, ter z učenjem pesmi na pamet tudi krepi učencev posluh. Za omenjene usluge se plačuje mesečna šolnina. Učenec je deležen od 3 pa do 5 vaj mesečno, odvisno od meseca (med počitnicami in prazniki ni vaj). Vsakemu učencu je na začetku šolskega leta določen učitelj, ki ga bo poučeval v tekočem letu. Pri odsotnosti učitelja ga nadomešča eden od treh učiteljev Glasbene šole PALBIN.

Orkesterski program  

Orkesterski program zajema skupne vaje orkesta vsako prvo soboto v mesecu v trajanju dveh ur (ponavadi od 10:00 - 12:00). Sodelovanje v orkestru je prostovoljno, vendar se mora vsakdo, ki sodeluje v orkestru obvezati, da bo reden na skupnih vajah. Vaje orkestra so neplačljive in so namenjene uigravanju orkestra, ter preigravanje pesmi, ki se jih učenci učijo na individualnih vajah. Število članov orkestra se giblje med 20 in 25. Vaje orkestra vodi eden od učiteljev Glasben šole PALBIN.

Program za otroke s posebnimi potrebami  

V naši šoli smo pripravljeni sprejeti vsakogar, neglede na njegove omejitve. Zato imamo pripravljen poseben program, tako za starostnike, invalite, kot otroke s posebnimi potrebami.

bottom of page